Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Vårdpersonal erbjuds 10 000 kronor per vecka för att flytta semestern

     Genrebild, arkivfoto.
     Genrebild, arkivfoto.
     Foto: Clifford Johansen

     Vårdpersonal i Västra Götaland erbjuds 10 000 kronor per vecka för att flytta en semestervecka utanför sommarmånaderna. Det var BT först att rapportera.

     Extrapass som inträffar mellan juni och augusti belönas med 230 kronor extra - per timme.

     Målsättningen är fortfarande att alla anställda i regionen ska få fyra veckors ledighet i sommar.

     – Att medarbetarna får fyra veckors sammanhängande semester är viktigt för möjligheten till god återhämtning, säger HR-direktör Marina Olsson i ett pressmeddelande.

     På grund av den extrema covidbelastningen har dock regionledningen beslutat om särskilda ersättningsnivåer ifall avsteg måste göras för att lösa sommarschemat.

     – Extraersättningarna finns där som en motivationsfaktor, ett sätt för arbetsgivaren att stimulera frivillighet, säger Marina Olsson.

     Medarbetare som flyttar semester utanför juni-augusti ersätts med 10 000 kronor per vecka, alternativt 1 600 kronor per semesterdag. Den som inte jobbar heltid, får ersättning efter sysselsättningsgrad.

     Respektive förvaltningschef avgör när det är befogat att tillämpa möjligheten.

     Ersättningarna inkluderar semesterersättning och kan endast betalas ut till månadsavlönade medarbetare.