GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utreder möjligheten för mer konst i Annelundsparken

Idén om att förvandla Annelundsparken till en skulpturpark kommer eventuellt att tas till nästa nivå. På måndagen ska kulturnämnden ta emot en ny utredning om konst i parken.
Borås • Publicerad 24 januari 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Jan Pettersson

Annelundsparken är en av Borås äldsta parker med planteringar, natur, lekplats, boulebana och promenadstigar.

Nu har en utredning gjorts av kulturförvaltningen och tekniska förvaltningen, för att visa hur en promenad i Annelundsparken kan förvandlas till en kulturupplevelse genom att placera fler konstverk där.

Utredningen har tagit fram ett antal förslag på kriterier för hur en konstnärlig utsmyckning skulle kunna gå till. I korthet går det ut på att konstverken bör utgå från parkens karaktär och inte störa naturmiljön.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.