GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Två nya bostadsprojekt i Borås

     Sernekes vision av bygget i Byttorp.
     Sernekes vision av bygget i Byttorp.
     Foto: Pressbild

     Det är byggjätten Serneke Group som har tecknat två avtal för nya lägenhetshus i Borås. Det ena är en samverkan med HanssonGruppen Invest och är en påbyggnad ovanpå den gamla konfektionsfabriken Erlahuset i centrala Borås. Två nya plan och 25 lägenheter ska byggas och är inspirerade av de gamla skräddarmästarnas arbetsplatser, för att framhäva det textila arv som finns i Borås. Samtliga bostäder får balkonger med utsikt över centrala Borås.

     – Att äntligen få genomföra detta projekt med Serneke känns både kul och spännande. Försäljningen har gått väldigt bra så nu är rätt tid att starta. Med Sernekes höga kompetens och genuina engagemang som sitter i kulturen ända sedan vi började samarbeta år 2002, så känner vi oss i väldigt trygga händer, säger Stefan Hansson, VD på Hansson Holding, i ett pressmeddelande.

     Det andra bygget är tillsammans med Cernera Fastigheter och kommer vara beläget i Byttorp. Här ska det byggas 48 lägenheter i två hus som är sammanlänkande med en loftgång och gård.

     – Detta har varit ett populärt projekt med sitt centrumnära läge och bostäderna sålde slut snabbt. Vi har samarbetat med Serneke i flera tidigare projekt och är övertygade om att samarbetet kommer att fungera lika bra även denna gång, säger Martin Svärd, vice VD och finanschef på Cernera Fastigheter.

     Båda projekten kommer att påbörjas i juni och enligt plan vara klara under hösten 2022. Det sammanlagda värdet för de båda avtalen uppgår till 139 miljoner kronor.