GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Tutade på bilist - blev prejad och misshandlad

     En bilist tutade på en annan förare i en rondell vid Knalleland. Den andra föraren, en 46-årig man, körde ikapp bilisten och misshandlade honom.
     Borås • Publicerad 13 oktober 2021
     Arkivbild. Rondell i Knalleland. Bilden är från ett annat tillfälle än händelsen.
     Arkivbild. Rondell i Knalleland. Bilden är från ett annat tillfälle än händelsen.

     En förare i en firmabil befann sig i en rondell i Knalleland när han fick tvärbromsa för en annan bilist. Firmabilsföraren tutade vilket provocerade den andra bilisten såpass mycket att denna körde ifatt firmabilen och prejade den.

     Den provocerade bilisten, en 46-årig man från Borås, klev ur sin bil för att konfrontera firmabilsföraren.

     46-åringen ska ha sagt: ”Varför tutar du?” och sedan börjat slå firmabilsföraren med slag och sparkar. Flera personer blev vittne till misshandeln.

     46-åringen nekade till brott under rättegången och hävdade att han handlat i nödvärn. Men Borås tingsrätt dömde mannen för misshandel till villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst. Mannen ska också betala skadestånd till firmabilsföraren, på 11 500 kronor.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.