GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trots protester – grönt ljus för nytt höghus i Borås

Nu står det klart: Kommunfullmäktige i Borås har gett grönt ljus för två niovåningshus vid sluttningen mot Byttorpssjön.
Borås • Publicerad 13 maj 2022 • Uppdaterad 13 maj 2022

Under flera år har byggplanerna varit aktuella. Beslutet har dock varit oenigt då grannar tidigare överklagat detaljplanen och ifrågasatt om politikerna verkligen lyssnar på dem.

Bakom nybygget med två stycken niovåningshus med 46 bostadsrätter står Riksbyggen. Till BT säger de att planen är att börja bygga om inte detaljplanen överklagas återigen. Byggtiden beräknas vara till två år.

Läs mer på BT.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.