GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Trädsamling på gång till Ramnaparken

     Borås • Publicerad 22 november 2021
     Skiss.
     Skiss.
     Foto: Pressbild

     Borås ska få ett arboretum, med andra ord en trädsamling, i Ramnaparken. Trädarter från Asien, Nordamerika och Europa ska vara representerade i samlingen.

     Första spadtaget tas vecka 48 i den asiatiska delen med arter från Japan.

     Arboretumet blir det första i Borås och är ett utvecklingsprojekt som kommer att influera Ramnaparken allt mer över tid.

     – Vi tror att det här kommer lyfta intrycket för hela parken och förhoppningsvis locka till nya besökare, säger Emma Parfält, landskapsingenjör i Borås Stad

     Den japanska delen, som är den första som planteras, ska bland annat innehålla trädarter som katsura, körsbär och japansk lärk.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.