GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Styrkelyftaren tar över som chef för polisutbildningen

Nästa vecka börjar Stina Sundling sitt nya jobb som chef för polisutbildningen.
Borås • Publicerad 10 augusti 2022
Stina Sundling tillträder som ny chef för polishögskolan i Borås den 15 augusti. Efterträder Lotta Dalheim Englund.
Stina Sundling tillträder som ny chef för polishögskolan i Borås den 15 augusti. Efterträder Lotta Dalheim Englund.Foto: Jan Pettersson

Stina Sundling har tidigare varit områdeschef på Göteborgs universitet, skrivit böcker och vunnit EM-brons i styrkelyft men tar nu över rollen som chef över polisutbildningen i Borås med start nästa vecka.

– Här finns en fullt fungerande verksamhet som ska fortsätta att utvecklas. Det är inte så att jag ska komma in och förändra mycket. Jag ska komma in i jobbet så sömlöst som möjligt, säger hon till Borås Tidning. På sikt vill Stina Sundling förlänga utbildningen.

– Jag förstår inte varför utbildningen inte är längre. Ett så viktigt arbete som också har enormt stor betydelse för allmänheten, varför den ska vara kortare än andra utbildningar, som socialsekreterare eller lärare.

Polisutbildningen i Borås startade 2019 och har sedan starten skickat iväg över 500 elever på aspiranttjänstgöring. Utbildningen är fem terminer lång, varav sex månader är en så kallad aspirantutbildning.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Sigrid RosenfeldtSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.