GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Störst smittspridning i Sjuhärad

     Boråsområdet har nu högst smittspridning i hela Västra Götaland.
     Borås • Publicerad 25 november 2021
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Jonas Emtervall

     Smittskyddets färska veckostatistik kom under torsdagen. Den visar en dramatisk ökning av positiva tester i Sjuhärad under vecka 46. Bekräftade fall var 197, vilket är en ökning med 81 procent jämfört med veckan innan.

     I Boråsområdet rapporterades 83 nyinsjuknade personer. Det är en ökning med ungefär 60 procent sedan vecka 45.

     I nästan alla kommuner i Västra Götaland pekar smittspridningskurvan uppåt. Totalt bekräftades dryga 1000 fall. Det är en ökning på över 60 procent jämfört med föregående vecka.

     – Om du får symtom på luftvägsinfektion måste du stanna hemma. Det är mycket viktigt. Och du måste testa dig så vi kan bryta alla smittkedjor, sa smittskyddsläkare Thomas Wahlberg, i ett tidigare pressmeddelande.

     Black Week-erbjudande

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås? Just nu kan du köpa Digital Bas i fem veckor för endast fem kronor.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.