GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Storsatsade på glamping – saknade bygglov

Borås camping avslöjade nyligen sin storsatsning på glamorös camping i glaskupoler. För en vecka sedan var glaskupolerna färdiga. Men nu visar det sig att bolaget borde sökt bygglov för dem.
Borås • Publicerad fredag 15:00
Saltemads camping satsar på glamping
Saltemads camping satsar på glampingFoto: Jan Pettersson

Det var under förra veckan som Borås camping presenterade det nya boendet i form av lyxiga glaskupoler. Men nu visar det sig att kupolerna är bygglovspliktiga, något de ansvariga borde sökt om innan de kom på plats.

– Det här är nytt för oss och inget vi direkt tänkte på, vi har jämfört dem med villavagnar och de kommer att flyttas runt på olika ställen på campingen. Det känns lite kul att kunna variera platsen för boendet från säsong till säsong, säger Jonas Svensson, bygg- underhåll- och säkerhetschef på Borås djurpark och camping AB, till BT.

Men när det gäller bygglov angående campingar så är det inte självklart, menar Niklas Lund, enhetschef vid Borås stads bygglovsenhet.

Reglerna är inte de enklaste att tolka när det gäller dessa typer av kupoler som går att flytta på.

– Det är svårbedömt när det är inom ett befintligt campingområde. De här kupolerna har ju lite av permanent karaktär och bör därför definieras som byggnad och då ska det finnas ett bygglov, något de måste söka, säger han och berättar vidare att det förs en dialog med campingen om ett bygglov, till BT.

Nu finns det ett ärende om bygglov som ska gälla för kupolerna.

Läs mer här....

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.