GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Stor ökning av bekräftade covidfall

     Förra veckan ökade de bekräftade covidfallen i Västra Götaland med 63 procent.
     Borås/Västra Götaland • Publicerad 24 november 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
     Arkivbild.
     Arkivbild.
     Foto: Jan Pettersson

     Vecka 46 konstaterades totalt 1 084 covidfall, en ökning med 63 procent jämfört med veckan innan.

     Smittskydd i Västra Götaland tar den dramatiska ökningen på stort allvar. Thomas Wahlberg är smittskyddsläkare och han uppmanar alla att dra sitt strå till stacken.

     – Nu gäller det att vi alla hjälps åt. Om du får symtom på luftvägsinfektion måste du stanna hemma. Det är mycket viktigt. Och du måste testa dig så vi kan bryta alla smittkedjor, säger Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande.

     Smittan sprids främst bland yngre men trenden går också att se i fler åldersgrupper. På torsdagen publiceras Smittskydds veckorapport med mer detaljerad information om smittspridningen.

     Antalet provtagningar för covid-19 ökade förra veckan med 34 procent, vilket också indikerar på en högre smittspridning. I Västra Götaland analyserades 19 542 tester.

     Black Week-erbjudande

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås? Just nu kan du köpa Digital Bas i fem veckor för endast fem kronor.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.