GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Stal låtsasvapen - får fängelse

     Två gärningsmän gjorde inbrott hos en postorderfirma i Borås. Bytet blev ett 90-tal vapenreplikor. Nu döms båda gärningsmännen till fängelse.
     Borås • Publicerad 14 september 2021
     Arkivbild.
     Arkivbild.
     Foto: Tim Hales

     Det var i april förra året som inbrottslarmet ljöd hos en postorderfirma på Gässlösavägen i Borås. Firman säljer verklighetstrogna kopior av revolvrar och pistoler, så kallade replikor. Polisen var snabbt på plats och kunde med hundpatrull spåra och gripa två misstänkta gärningsmän en bit från platsen.

     Stöldgodset bestod av runt 90 vapenreplikor och ammunitionsatrapper till ett värde av 42 000 kronor. I dagarna dömdes de båda männen av Borås Tingsrätt, till fyra månader var i fängelse. Tillsammans ska de också betala skadestånd till postorderfirman på drygt 38 000 kronor.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.