GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skärpt straff för sexköpare - flera lagändringar

Från den första augusti började nya lagar gälla kring köp av sexuella tjänster.
Borås • Publicerad 11 augusti 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Borås Tidning har vid flera tillfällen rapporterat om polisens insatser mot prostitution och människohandel i Borås och Västra Götaland. Minimistraffet för sexköp har varit böter, något som straffmässigt går att jämföra med snatteri.

Från den 1:a augusti har nya lagar börjat gälla som ger ett hårdare straff för sexköpare som ertappas. Istället för böter som minimistraff gäller fängelse. Det är fler lagändringar som gjorts, alla gäller en skärpt syn på våldtäkt och andra sexuella kränkningar.

– Det är tydligt att lagstiftaren tar det på stort allvar. Ett högre straff kommer säkerligen inte ta död på fenomenet, men det lär ju till viss del åtminstone avskräcka, säger Joakim Hellström, gruppchef vid polisen i Borås, till BT.

Läs mer om lagändringarna.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Sigrid RosenfeldtSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.