GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sex alternativa platser kan bli nytt Art Center i Borås

En ny utredning föreslår sex alternativa platser för ett nytt så kallat Art Center i Borås.
Borås • Publicerad 18 januari 2022
Arkivbild. Ett Art Center på- och i Krokshallsberget kan bli verkligehet i framtiden.
Arkivbild. Ett Art Center på- och i Krokshallsberget kan bli verkligehet i framtiden.Foto: Anders Robertsson

Konstmuseet har stora problem med sina nuvarande lokaler. Antingen blir det kostsamma renoveringar, eller så byggs ett helt nytt konstmuseum.

Kulturnämnden har låtit utreda platser för ett helt nytt bygge på en annan plats i staden. Ambitionen är enligt utredningen att ett nytt Art Center ska hjälpa Borås att nå målet att bli en konststad med både nationell och internationell lyskraft.

Lokalytan bör vara på cirka 4000-5000 kvadratmeter. Ett eventuellt bygge skulle kunna starta först mellan 2025-2030.

Utredningen föreslår sex platser där ett Art Center kan byggas.

Nedre Norrby (mellan Centralstationen och Norrbyleden), Elektra, Krokshallstorget, Krokshallsberget, Viskaberg och Venus/Ulysses.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.