GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Så ska Borås arbeta för att minska klassklyftorna

     Borås • Publicerad 23 november 2021
     Foto: Anton Hedberg

     Socialt hållbart Borås är kommunens långsiktiga arbete för att minska klassklyftorna för invånarna. Målen för arbetet har nu antagits av kommunstyrelsen.

     Syftet med målen är att ”peka ut riktningen och vägleda både politiker och tjänstepersoner i arbetet med att göra Borås mer socialt hållbart och till en bättre plats för alla”, skriver Borås stad i ett pressmeddelande.

     Arbetet är indelat i tre övergripande områden: barn och unga, bostäder och närmiljö samt arbete och studier.

     – Vi har nu ett tydligt politiskt mål att minska skillnaderna i livsvillkor för våra invånare och vi tar ett samlat grepp kring samordning, styrning och ledning av arbetet. På det här sättet tar vi oss nu an de utmaningar vi har med utanförskap och segregation, säger Ylva Lengberg, kommunalråd (S).

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.