GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rikspolischefen anmäls av facket i Borås

Polisförbundet i Älvsborg går ut i ett löneuppror och anmäler rikspolischefen till JO.
Borås • Publicerad 14 januari 2022
Genrebild. Polishuset i Borås.
Genrebild. Polishuset i Borås.Foto: Lennart Magnusson

Enligt facket har pengar som skulle ha gått till löner istället hamnat i olika tillägg.

Totalt har fyra sektioner inom Polisförbundet anmält Polismyndigheten, rikspolischefen Anders Thornberg och förhandlingschefen till Justitieombudsmannen.

Det hela handlar om hur pengar, som varit öronmärkta för löner, istället använts i olika tillägg och engångsbelopp.

– Det uttalade syftet med pengarna var att de skulle bidra till en uppgradering av polisers löner. Men arbetsgivaren väljer istället att använda pengarna till tillägg och ett engångsbelopp som helt saknar efterlevandevärde, säger Patric Forsgren, ordförande i förbundsområde Älvsborg, till BT.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.