GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rektorerna vädjar om att hålla barnen hemma

Rektorer vädjar till föräldrar som kan att behålla förskolebarn hemma i större utsträckning.
Borås • Publicerad 14 januari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Ida Österberg

Personalsituationen på flera förskolor är ansträngd inom Borås stad på grund av pandemin och den höga smittspridningen i landet.

– Just nu är problemet den stora arbetsbelastningen för de som är kvar i förskolorna, säger Ina Furtenbach, högste chef för förskoleförvaltningen, till BT.

Under torsdagen skickade Borås stad ut information till vårdnadshavare med barn i förskolan om nuläget och en påminnelse om gällande rutiner.

– På enskilda förskolor vädjar rektorn till de som kan att hålla barnen hemma eller korta sina dagar. Rektorerna pusslar rejält för att få ihop alla scheman, säger Ina Furtenbach.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.