GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Rehabbadet på Säs öppnar igen - med höjd taxa

     Efter renoveringarna öppnar rehabbadet på Säs igen efter årsskiftet och patientföreningar är åter välkomna. Men hyresnivån mångdubblas.
     Borås • Publicerad 23 november 2021
     Lars Björk är enhetschef för rehabbassängen som öppnar upp för patientföreningarna efter årskiftet. Men hyran chockhöjs.
     Lars Björk är enhetschef för rehabbassängen som öppnar upp för patientföreningarna efter årskiftet. Men hyran chockhöjs.
     Foto: Lars-Åke Green

     Som ett led i omställningen, där Säs pressar kostnader på alla plan, har sjukhusledningen beslutat att externa grupper ska betala självkostnadspris när de använder rehabbadet.

     – Alla subventioner försvinner. Patientföreningarna kommer att få betala den faktiska kostnaden, säger Lars Björk, enhetschef, till BT.

     När badet stängde för renoveringar i februari 2020 betalade föreningarna omkring 1000 kronor per termin. Innan pandemin diskuterades en höjning på 350 kronor i timmen. Men den nya nivån är flera gånger högre. Hur hög den blir vill inte Lars Björk gå in på.

     – Jag vill inte uppge hyresnivån i exakta kronor. Föreningarna har inte blivit delgivna beslutet ännu, och det blir fel om de får läsa om det i tidningen, säger Lars Björk.

     Black Week-erbjudande

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås? Just nu kan du köpa Digital Bas i fem veckor för endast fem kronor.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.