GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Regionens miljonsatsning: ”Fått väldigt mycket gensvar”

Västra Götalandsregionen är beredd att stötta kulturpersoner från Ukraina.
På onsdagen beslutade man att avsätta en miljon kronor.
Detta rapporterar Sveriges Radio.
Borås • Publicerad 23 mars 2022
Flygfoto över Borås.
Flygfoto över Borås.Foto: Sanna Tedeborg

En redaktion av ukrainska journalister ska bland annat kunna börja jobba från Västsverige.

– Vi är beredda att ta emot en redaktion för tidsskrifter från Ukraina. Vi har fått väldigt mycket gensvar på detta. Så att när redaktionen säger att de kommer då kommer vi också kunna erbjuda produktionslokaler, kollegialt stöd och allt som behövs, säger Conny Brännberg som är ordförande i Västra Götalandsregionens kulturnämnd (KD), till P4 Sjuhärad.

Enligt radiokanalen kan det handla om konstnärer, redaktörer och författare från såväl Ukraina som Ryssland och Belarus som behöver någonstans att bo och jobba.

Brännberg vågar i dagsläget inte säga hur många platser det kan bli.

– Men vi har flera kommuner som har sagt att vi är beredda att kroka arm över Västra Götalandsregionen och erbjuda en plats för en kulturell flykting från Ukraina. Vi känner att vi i dag var beredda att ställa en miljon kronor till förfogande. Skulle det visa sig att det behövs mer pengar så är vi beredda att återkomma med den här frågan, säger han.

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.