GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Posttorget i Borås nya satsning: Träd som ”pratar”

Nu är snart nya Posttorget bakom det gamla posthuset färdigt. Och det kommer prydas av träd som ”samtalar” med varandra.
Borås • Publicerad 28 april 2022
Foto: Tommy Praetorius/Sveriges Radio, Borås stad

De nya träden kommer stå i en gemensam bädd, något som är viktigt.

– Man ser en synergieffekt i det. Träden som kommer stå här är rödek, det är också två olika sorter av korstörne, som kommer ge en lite varierande bladskugga. Träd som står ihop skapar ett samsystem, det kan de byta ut information med om, och stötta varandra, säger Anton Spets, trädgårdsmästare i Borås till P4 Sjuhärad.

Man kan alltså säga att träden ”pratar” med varandra.

– Man skulle kunna säga så, det är lite flummigt. Men tittar man på träd som står i naturen så finns det ju nästan inget träd som står i en helt avskärmad växtbädd. Det är lite bortkastat att inte bygga bra växtbäddar när vi satsar och investerar i träd, menar Spets.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.