GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Poliser i Borås utrustas med elchocksvapen

Polispatruller i Borås ska utrustas med nya vapen.
Borås • Publicerad 10 augusti 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Anton Hedberg

Polispatruller i Borås ska under 2022 utrustas med elchocksvapen. De har varit i bruk i en tvåårsperiod där de utvärderats och prövats.

Utvärderingen har visat att poliser är mycket positiva till vapnet och att det kunnat användas istället för pistol i flera situationer, berättar Fredrik Strömkvist, ämnesansvarig för polisiär konflikthantering vid polisutbildningen i Borås, för BT.

– Man kan sammanfatta det med att det ska innebära mindre skada på dem som polisen använder vapnet mot, samt ge poliserna en ökad trygghet, berättar han.

John Stauffer, chefsjurist på människorättsorganisationen Civil Right Defenders uttrycker däremot oro för användningen av elchocksvapen.

– Vi är oroade för att ytterligare ett vapen leder till ökad vapenanvändning och till användning av mer våld, har han sagt i en tidigare intervju med Sveriges radio.

Mer info hittar du på bt.se.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Sigrid RosenfeldtSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.