GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisens nya taktik: Så stoppade vi stöket under koranbränningen

För att förhindra allt för mycket stök under Rasmus Paludan koranbränning i Borås använde sig polisen av en särskild metod: En typ av vallgrav.
Borås • Publicerad 14 maj 2022 • Uppdaterad 14 maj 2022

Trots åtta omhändertagna personer samt en gripen, ansåg polisen att det var relativt lugnt under koranbränningen i torsdags.

En framgångsfaktor menar polisen var en så kallad vallgravstaktik som de använde sig av. I detta fall stod Viskan som en barriär mellan åhörarna och Rasmus Paludan.

– Det här naturliga hindret gjorde att när det är så starka känslor kan ju en del inte behärska sig och vill över dem, nu hände det ändå men det var ett fåtal. Det var en bra grund för bra manifestationer, säger dialogpolisen Fredrik Dahlgren till P4 Göteborg.

Vill du läsa om allt från Paludans koranbränning? Klicka här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.