GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Paludan får tillstånd att hålla valmöte i Borås

Rasmus Paludan har sedan tidigare ansökt om tillstånd för allmän sammankomst i Borås. Nu får han grönt ljus från polisen att hålla ett valmöte för högerextrema partiet Stram kurs den 12 maj.
Borås • Publicerad 11 maj 2022 • Uppdaterad 12 maj 2022

Högerextremistiske Rasmus Paludan nekades demonstrationstillstånd i Borås i slutet av april på grund av att polisen ansåg att det skulle bli ordningsstörningar. Fallet överklagades och förvaltningsrätten menade att Paludan borde fått demonstrera.

Nu beviljas han tillstånd för allmän sammankomst 12 maj. I ansökan beskrev han att han vill hålla ett valmöte för sitt parti Stram kurs, som bland annat kommer innehålla en koranbränning.

– Vi finns där för att säkerställa allmän ordning, samtidigt som vi värnar om yttrandefriheten och möjligheten till opinionsyttringar, säger kommenderingschefen Anders Börjesson i ett pressmeddelande.

Läs mer på BT.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.