GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Polisen utreds efter dödskraschen i Borås

     Polisen utreds för tjänstefel i samband med biljakten och dödskraschen utanför Borås i början av september. Bland annat granskas beslutet och placeringen av spikmattan som lades ut.
     Borås • Publicerad 14 oktober 2021
     Byggnaden som bilen kraschade in i. Nu utreds polisen.
     Byggnaden som bilen kraschade in i. Nu utreds polisen.
     Foto: Lars-Åke Green

     Händelsen inträffade på natten den 5 september. En polispatrull blev omkörd av en bilist i hög hastighet och ett förföljande inleddes.

     Ett beslut om att lägga ut en spikmatta togs och en annan polispatrull än den jagande lade ut den. Bilisten körde över spikmattan och voltade därefter av vägen. Fordonet kraschade in i en byggnad och föraren avled på plats av sina skador.

     Nu utreds polisen av den särskilda åklagarkammaren.

     – Vi utreder om det har skett något oegentligt från polisens sida. Vi tittar även på beslutet att använda spikmatta och var den placerades någonstans, säger Jim Westerberg, chefsåklagare, till BT.

     Ingen har ännu delgivits misstanke om brott, men utredning har ännu inte färdigställts. Jim Westerberg beräknar med att ta ett beslut angående om utredningen ska gå vidare, inom några veckor.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.