GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Planer för vindkraftverk i Borås

Fem stycken 250 meter höga vindkraftverk kan bli verklighet i Borås. Företaget Zephyr vind har planer på en vindkraftpark utanför Viskafors.
Borås • Publicerad 2 december 2021
Genrebild. Vindkraftverk kan bli aktuellt i Borås.
Genrebild. Vindkraftverk kan bli aktuellt i Borås.Foto: Anna Sjödin, Anna Sjödin

Tillstånd att bygga vindkraftverk har getts två gånger tidigare. Trots det har det aldrig byggt några. 2014 fick företaget Gamesa Energy tillstånd från Länsstyrelsen att bygga fem vindkraftverk. Tillståndet utnyttjades aldrig och upphörde att gälla 2019.

Nu har företaget Zephyr vind gått ut med att man planerar en vindkraftpark i Våssberg utanför Viskafors, och bjuder in allmänhet och myndigheter till ett avgränsningssamråd. Planen är att bygga fem vindkraftverk, 250 meter höga.

Enligt företaget ska platsen ha goda vindförhållanden och närhet till elanslutningar så elnätet kan ta emot den el som produceras.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.