GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Över 100 anmälningar mot den före detta Säs-läkaren

     Borås • Publicerad 18 juli 2021
     Arkivfoto Säs.
     Arkivfoto Säs.
     Foto: Johan Valkonen

     En husläkare i 35-årsåldern misstänks ha tjänar pengar på att testa patienter för covid-19, utan att skicka in provsvaren till analys.

     – När han inte skickade covidtesterna för analys enligt det avtal som hade kostat honom en del pengar, kunde han enkelt dumpa priset eftersom han slapp labbkostnaderna. Men han menar att alla prover har lämnats in och att han fått svar från Unilabs. Rättegången har handlat om att jag skulle bevisa att det inte var sant, säger åklagare James von Reis, till BT.

     I mitten av veckan avslutades den tre dagar långa rättegången mot den tidigare Säs-läkaren vid Göteborgs tingsrätt. Läkaren fick sparken från Säs när misstankarna uppdagades.

     Husläkaren är misstänkt för bedrägeri, grovt osant intygande och urkundsförfalskning.

     Totalt har polisen tagit emot mer än 100 anmälningar mot läkaren. Åtalet fokuserar på sju fall som involverar nio målsäganden.

     Döm förväntas falla 28 juli.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.