GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Oklart när matbutiken öppnar efter storbranden

     I maj härjade en stor brand i Knalleland. Butiken Willys drabbades hårt och har haft stängt sedan dess. Förhoppningen har varit att öppna upp igen under hösten, men exakt när är oklart.
     Borås • Publicerad 11 oktober 2021 • Uppdaterad 11 oktober 2021
     Branden i maj orsakade omfattande skador på fastigheten.
     Branden i maj orsakade omfattande skador på fastigheten.
     Foto: Johan Valkonen

     Branden orsakade omfattande skador på fastigheten som Willys låg i. Butiken i sig klarade sig undan från brandskador, men drabbades istället av vattenskador till följd av släckningsarbetet.

     Willys har haft som mål att kunna öppna upp igen under hösten, men renoveringen av fastigheten är komplex.

     – Vi har kommit en bra bit på väg men det pågår fortfarande ett omfattande arbete i byggnaden och vi måste komma till ett läge där vi kan ha en verksamhet i fastigheten och där är vi inte idag, säger Johanna Eurén, kommunikationschef på Willys, till BT.

     Utöver Willys drabbades också ÖoB samt Björkåfrihet. Dessa butiker har ännu inte bestämt sig för om de ska vara kvar i fastigheten eller inte.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.