GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Oenighet om bidrag till det muslimska studieförbundet Ibn Rushd

Kulturnämnden i Borås har beslutat att ge 46 000 kronor i årsbidrag till studieförbundet Ibn Rushd. Politikerna var dock oeniga.
Borås • Publicerad 26 januari 2022
Arkivbild. Ibn Rushd får bidrag från kulturnämnden trots oenighet.
Arkivbild. Ibn Rushd får bidrag från kulturnämnden trots oenighet.Foto: Axel Noren

En majoritet i Borås kulturnämnd har beslutat att även i år ge ett årligt bidrag till det muslimska studieförbundet Ibn Rushd. Sverigedemokraterna röstade emot beslutet medan Kristdemokraterna och Moderaterna lade ned sina röster.

Förra året nekades Ibn Rushd i Göteborg bidrag av Göteborgs stad på grund av att förbundet där samarbetar med flera andra omstridda muslimska organisationer, såsom den salafistiska Bellevuemoskén.

Men i Borås är situationen annorlunda, enligt Jon Hjärne (L), andre vice ordförande i kulturnämnden, som tillhör majoriteten:

– Det har funnits problem med Ibn Rushd i framför allt Göteborg, men i Borås har de alla sina papper i ordning, säger han till BT.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.