GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

NYTT: 146 lägenheter planeras i Borås – här ska de stå

Nu planeras det för nya lägenheter i Borås! Det rör sig om tre nya fastigheter som planeras för att förtäta byggnationen. 80 lägenheter är det tänkt på Byttorp samt 44 respektive 22 bostäder som ska byggas på Norrmalm.
Borås • Publicerad 19 juni 2022
Det ena flerbostadshuset är tänkt att ligga på Kråkekärrsgatan. Cernera hoppas på att binda ihop tomterna med bland annat gemensamma innergårdar och garage.
Det ena flerbostadshuset är tänkt att ligga på Kråkekärrsgatan. Cernera hoppas på att binda ihop tomterna med bland annat gemensamma innergårdar och garage.Foto: Illustration: Dreem

Under veckan har fastighetsbolaget Cernera skickat in tre ansökningar om planbesked till Borås stad för prövning.

Två av de tre byggnaderna är flerbostadshus som planeras på Norrmalm och kommer kunna erbjuda totalt 66 nya lägenheter.

Det ena flerbostadshuset kommer ligga längs Kråkekärrsgatan och är tänkt att genomföras i samarbete med Bostäder i Borås, som äger fastigheterna i närheten.

Det andra flerbostadshuset kommer att ligga mellan Stenkilsgatan och Kråkekärrsgatan.

– Kommunens intentioner är att förtäta staden från centrum och utåt och vi vill genomföra det. Det är vår tanke med de här byggplanerna och det kräver att man tar ner mindre byggnader och sätter upp större, säger säger Jenny Pagmén, projektledare för tidiga skeden på Cernera till BT.

Nu väntar nästa steg för de tre olika byggprojekten. Kommunen ska hålla en planbeskedsberedning med de olika förvaltningarna, och sen ska frågan tas upp hos kommunstyrelsen.

Läs mer om planerna här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.