GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya satsningen i Borås: 48 tillgängliga parkeringar för elsparkscyklar

För den som gillar att åka elsparkcykel kommer det nu finnas 48 obligatoriska parkeringsplatser att parkera på, vilket Borås stad frigjort.
Borås • Publicerad 9 maj 2022 • Uppdaterad 9 maj 2022

Genom att använda sig av ett geografiskt avgränsat område, kommer inte elsparkcyklister längre kunna parkera på andra platser än de som finns angivna efter 16 maj.

I centrum ska parkeringsplatserna kunna nås inom en minuts gångväg.

Tom Andersson (MP), är kommunalråd i Borås och har ansvar för trafikfrågor. Han hoppas på att elsparkcykelföretagen kan samarbeta för att förbättra trafiksituationen.

– Det här är ett ganska nytt trafikslag som har haft inkörningsproblem, och jag tror att parkeringsplatserna i centrum är ett bra steg för att göra elsparkcyklarna till en allt mer välfungerande del i transportsystemet, säger han i ett pressmeddelande.

Läs mer här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.