GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya beslutet: Paludan borde fått demonstrera i Borås

När Rasmus Paludan ansökte om att få demonstrera i Borås borde han fått tillstånd. Det menar förvaltningsrätten i en ny dom.
Borås • Publicerad 6 maj 2022 • Uppdaterad 11 maj 2022

Nyligen nekades Paludan demonstrationstillstånd i Borås på grund av befarade ordningsstörningar. Då påstod Paludan att han trots det, skulle komma till Borås men i verkligheten var han kvar i Danmark. På Norrby torg var stämningen lugn och fredlig under dagen.

Förvaltningsrätten anser att även fast det är allvarliga omständigheter, så utgör det inte så pass exceptionella förhållanden att polismyndigheten helt vägrade det sökta tillståndet från Paludan.

Förvaltningsrättens dom kommer nu granskas av Polismyndighetens jurister.

Paludan kom med beskedet i veckan att han sökt ett nytt demonstrationstillstånd i Borås, den 12 maj, där han vill stå utanför moskén på Norrby. Polismyndigheten har dock inte fattat något beslut angående den ansökan.

Läs mer här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.