GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Ny konstinstallation på Stora torget - av boråsarna själva

     På nyårsafton blir det festligheter på Stora torget i Borås. Samma dag ska en ny konstinstallation invigas - som boråsarna själva kan bidra till.
     – Jag hoppas att många boråsare vill vara med och bidra och skapa konstverket, säger Fredrik Beckman, konstnärlig ledare för Borås 400 år.
     Borås • Publicerad 23 november 2021
     Fredrik Beckman är konstnärlig ledare för Borås 400 år. Han hoppas att många boråsare vill vara med och bidra till det nya konstverket som invigs på nyårsafton på Stora torget.
     Fredrik Beckman är konstnärlig ledare för Borås 400 år. Han hoppas att många boråsare vill vara med och bidra till det nya konstverket som invigs på nyårsafton på Stora torget.
     Foto: Privat

     Den nya konstinstallationen kommer placeras centralt på Stora torget och vara flera meter stort. Målet är att boråsarna själva ska vara med och skapa konstverket.

     Genom att gå in på Borås 400 år:s hemsida kan vem som helst bidra, oavsett ålder. Det gör man genom att måla ett så kallat ”face of the city”, efter en redan gjord mall. Man kan måla ett ansikte, en tanke eller något annat som man tycker representerar och speglar Borås.

     – Det ska bli en tankeväckare om tiden vi lever i och tiden som kommer. Man ska reflektera om vad Borås är och måla det till konstverket. Borås handlar mycket om att göra saker tillsammans, detta är ett bra exempel på det, säger Fredrik Beckman.

     När bidragen kommit in görs ett urval och vissa bidrag kommer alltså finnas representerade i ljusinstallationen, som kommer finnas uppe hela januari.

     – Det är en mörk månad och en happening som passar bra in i en stad som Borås, med all offentlig konst, säger Beckman.

     Även etablerade konstnärer från gatukonstorganisationen Artscape kommer vara inblandade, som också ska kurera installationen.

     Black Week-erbjudande

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås? Just nu kan du köpa Digital Bas i fem veckor för endast fem kronor.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.