GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Nu ges tredje dosen till alla över 80

     Vaccinering med dos tre startar i Borås denna veckan. Först att få dosen är personer som bor på vård- och omsorgsboenden i kommunen.
     Borås • Publicerad 14 oktober 2021
     Arkivbild. Dos tre börjar ges till personer över 80 år, som bor på vård- och omsorgsboenden till att börja med.
     Arkivbild. Dos tre börjar ges till personer över 80 år, som bor på vård- och omsorgsboenden till att börja med.
     Foto: Anton Hedberg

     Alla som är över 80 år och bor på vård- och omsorgsboende eller har hemtjänst och hemsjukvård kommer få den tredje dosen. Vaccinationen görs enligt FHM:s (Folkhälsomyndigheten) rekommendationer.

     – Vi börjar så smått under den här veckan på vård- och omsorgsboenden, berättar Maud Olausson, medicinskt ansvarig sjuksköterska, till BT.

     Vaccinationen av den tredje dosen kommer ske i samma ordning som de första två doserna. Dos tre ska enligt rekommendation tas sex månader efter dos två.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.