GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Nakenskytten” frias från mordförsök

I december dömdes en man, av tingsrätten, till åtta års fängelse för försök till mord efter skjutningen i Rydboholm förra sommaren. Domen överklagades till hovrätten, som nu friar mannen på nästintill samtliga punkter.
Borås • Publicerad 22 februari 2022
Arkivbild. Polisinsatsen var omfattande vid händelsen i augusti.
Arkivbild. Polisinsatsen var omfattande vid händelsen i augusti.Foto: Jan Pettersson

Det var i augusti förra året som mannen sköt med gevär mot en bil som passerade hans hus. Bilen kördes av en person som delade ut reklam och skotten träffade bilen så att en ruta sprack och ett däck punkterades. Reklamutdelaren klarade sig utan skador.

Mannen dömdes ett par månader senare till åtta års fängelse för försök till mord. Domen överklagades till hovrätten som nu friar mannen för försök till mord. Enligt hovrätten hade mannen inte uppsåt att döda målsägande.

Mannen döms dock till villkorlig dom för vapenbrott samt ringa narkotikabrott.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.