GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Mordmisstänkte SD-politikern släppt från häktet

     På torsdagsmorgonen släpptes den sverigedemokrat från Sjuhärad som misstänks för mord på en kvinna från häktet. Politikern är nu på fri fot, men misstankarna mot honom står kvar.
     Borås • Publicerad 25 november 2021
     Arkivbild. SD-politikern har nu släppts från häktet där han suttit i 2,5 månad.
     Arkivbild. SD-politikern har nu släppts från häktet där han suttit i 2,5 månad.
     Foto: Jan Pettersson

     Mannen, en politiker som haft flera tunga uppdrag för Sverigedemokraterna, har suttit häktad i 2,5 månad på sannolika skäl misstänkt för mord på sin fru.

     Den rättsmedicinska rapporten på kvinnan, ihop med övriga utredningen, gör att vice chefsåklagaren, Olof Sahlgren, nu försatt mannen på fri fot. Misstankarna mot mannen står dock kvar.

     – Den sammanlagda bilden vi har numer är att misstankarna mot mannen har försvagats. Det är dock så att utredningen fortsätter, säger Olof Sahlgren till BT.

     Olof Sahlgren är förtegen när det kommer till utredningen men gör bedömningen att det inte föreligger sannolika skäl för misstanke om mord längre.

     Mannen, som misstänks för mordet då en kvinna hittades död i början på september, har hela tiden nekat till brott.

     Black Week-erbjudande

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås? Just nu kan du köpa Digital Bas i fem veckor för endast fem kronor.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.