GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Misslyckades med teoriprovet nio gånger - fuskade och misslyckades igen

     Efter nio misslyckade försök på teoriprovet för B-körkort bestämde sig den 19-åriga mannen för att fuska. Trots att han fuskade misslyckades han igen och har nu dömts för osant intygande av Borås tingsrätt.
     Borås • Publicerad 12 oktober 2021
     Arkivbild. Mannen fuskade på teoriprovet, åkte fast och dömdes för osant intygande.
     Arkivbild. Mannen fuskade på teoriprovet, åkte fast och dömdes för osant intygande.
     Foto: Lena Ehring

     19-åringen, från Stockholmstrakten, hade förtvivlat svårt med körkortsprovets teoridel. Efter nio misslyckade försök valde han att fuska. Det tionde försöket skedde hos Trafikverket i Borås.

     Mannen kom till provtillfället utrustad med en mobiltelefon, en minikamera som dolts i en skjortknapp samt en nästan osynlig hörsnäcka. I hörsnäckan fick han de rätta svaren.

     Men en kontrollant blev misstänksam och konfronterade mannen, som sprang därifrån. Han glömde dock sitt ID-kort. När han skulle hämta det väntade polisen på platsen.

     Nu har mannen dömts, av Borås tingsrätt, till villkorlig dom och 50 dagsböter för osant intygande, grovt brott.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.