GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Manskören slutar efter 38 år

     Föreningen Söderpojkarnas kör lägger ner. Pandemin blev droppen och efter 38 år och 589 spelningar är en era över.
     Borås • Publicerad 13 oktober 2021
     Arkivbild. Söderpojkarnas kör slutar sjunga efter 38 år.
     Arkivbild. Söderpojkarnas kör slutar sjunga efter 38 år.
     Foto: Helena Berg

     Föreningen Söderpojkar startades 1982 och kören året efter. Kören har som mest bestått av ett 20-tal medlemmar och under de 38 åren har de hunnit med nästan 600 framträdanden. Kännetecknet för kören har varit en enhetlig klädsel, nästan alltid bestående av skjorta och slips.

     Kören har främst uppträtt på äldreboenden och hos olika pensionärsföreningar. Nu lägger de ner. Pandemin stoppade träffarna för medlemmarna som är mellan 81 och 91 år gamla.

     – Vi har ju haft väldigt mycket roligt tillsammans både med uppträdanden och som kompisgrupp. Vi har ju glatt väldigt många med våra sånger, men vi har ju också fått mycket glädje tillbaka när publiken har tyckt om det, säger Stig Pettersson från Söderpojkarna till BT.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.