GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lavinartad ökning av covidfall i regionen

27 044 nya covidfall. Smittspridningen i Västra Götaland ökade lavinartat förra veckan.
Borås/Västra Götaland • Publicerad 11 januari 2022 • Uppdaterad 12 januari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Anton Hedberg

De bekräftade covidfallen i Västra Götaland ökade med 240 procent förra veckan. Siffran är tre gånger högre än tidigare toppnotering under pandemin.

– Vi ser nu en mycket snabb smittspridning i hela regionen och i alla åldersgrupper. Har du inte vaccinerat dig så gör det!, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande.

Trots att de flesta covidsmittade tycks få förhållandevis milda symtom av omikron-varianter omnikron så behöver allt fler sjukhusvård. På måndagsmorgonen vårdades totalt 227 patienter på länets fem sjukhus, vilket är en ökning med drygt 200 procent sedan 22 december. Nio av dessa ligger på IVA.

På Säs vårdas 15 covidsmittade, varav en behöver intensivvård.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.