GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Landslagskostymerna kritiseras

     Borås • Publicerad 10 juni 2021 • Uppdaterad 10 juni 2021
     Sofia Frick, VD på Cavaliere.
     Sofia Frick, VD på Cavaliere.
     Foto: Cavaliere

     Det är Boråsföretaget Cavaliere som designat landslagets mästerskapskostymer. När vi på tisdagen fick se bilder från när landslaget lämnade Stockholm, iklädda årets kostymer, så var det dock många som höjde på ögonbrynen.

     På landslagets Instagram-konto lades det upp bilder på bland annat Albin Ekdahl, Alexander Isak och Viktor Claesson – i alldeles för stora kostymer. Många profiler tog till sociala medier. Sportjournalisten Patrick Ekwall skrev på twitter:

     ”Har varenda skräddare i landet gått på semester?” och syftar på passformen.

     Cavalieres VD Sofia Frick visste inte att bilder på kostymerna skulle läggas ut och menar att det varit bättre om de själva fick klä spelarna och ta egna bilder samt att bilderna inte representerar verkligheten.

     – Jag hade varit mer nöjd om de inte lade ut bilderna. Våra kostymer är snyggare än vad de ser ut på bilderna, säger hon.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.