GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kvinna pekade ut oskyldig som våldtäktsman

En 26-årig kvinna i Borås namngav en man som hon hävdade hade våldtagit henne. Kvinnan hade dock inte gjort någon anmälan.
Borås • Publicerad 13 januari 2022 • Uppdaterad 13 januari 2022

Kvinnan ska ha lagt ut flera inlägg på Instagram, där hon menade att hon blivit våldtagen flera gånger. Hon ska då också ha hängt ut en man, men aldrig anmält något till polisen.

I förhör ska hon berättat att hon mådde dåligt och var nedstämd vid tidpunkten som inläggen publicerades. Hon minns inte att hon publicerat inläggen.

Nu står kvinnan åtalad för grovt förtal. Hon nekar till brott.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.