GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Krog i Borås kopplad till bedrägerihärva

En populär Boråskrog har kopplingar till ett av de största svenska investeringsbedrägerierna genom tiderna, där privatpersoner lurades på mångmiljonbelopp.
Borås • Publicerad 12 januari 2022 • Uppdaterad 13 januari 2022
Genrebild. Krogägaren säger att han inte haft någon kännedom om den misstänka investeringsbluffen.
Genrebild. Krogägaren säger att han inte haft någon kännedom om den misstänka investeringsbluffen.Foto: Alex Ljungdahl

Krogägaren fick två miljoner kronor från ett företag där ägaren utreds för grovt penningtvättsbrott. Ägaren har enligt egen utsago bara lånat pengarna och inte känt till bedrägerierna.

Företaget som finansierade krogens inredning och renovering har gått i konkurs. I konkursförvaltarens dokument framgår kopplingen till Boråskrogen. En 61-åring från Sjuhärad, som pekades ut som huvudman, avled i häktet i början av 2021. Hans fru utreds fortfarande för grovt penningtvättsbrott och det är hennes företag som lånat ut pengar till Boråskrogen.

– Vi har papper på var de pengarna kommit ifrån. Det har revisor och Borås kommun godkänt. Jag vet att det är riktigt med de pengarna. Men jag ifrågasätter ju naturligtvis vad som pågått utöver det. Det är så simpelt som så att jag har lånat pengar, och nu är det en avslutad affär, säger krogägaren till BT.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.