GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Kritiken: Barn höll på att drunkna - badgäster flockades runt och filmade

     Borås • Publicerad 21 juli 2021
     Almenäs badplats.
     Almenäs badplats.
     Foto: Jan Pettersson

     I torsdags var ett barn nära att drunkna vid Almenäs badplats. Tack vare insatser av bland annat ledig vårdpersonal gick barnets liv att rädda.

     När räddningstjänsten anlände stördes de i arbetet när badgäster flockades runt det medvetslösa barnet och filmade. Det rapporterar BT.

     – Jag fattar inte hur folk kan stå där och filma. Det är sjukt, säger undersköterskan Josefin Svensson som själv var på plats, till BT och fortsätter:

     – De stod bara med sina barn och filmade. Jag blev riktigt arg och förbannad. Det blev ju ett stressmoment för oss som försökte rädda livet på barnet när det bara flockades personer runt om, säger Josefin Svensson.

     Fredrik Lovén på räddningstjänsten kritiserar allmänhetens agerande.

     – Det var många som visade väldigt bristfällig hänsyn. Folk flyttade inte på varken sig själva eller sin packning, säger han till BT.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.