GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sköterskor saknas till 460 arbetspass på Säs

I sommar saknas 460 schemaluckor för sjuksköterskor på Säs i Borås. Nu växer oron för hur den kommande semesterperioden ska gå ihop på sjukhuset.
Borås • Publicerad 20 juni 2022 • Uppdaterad 20 juni 2022
Södra Älvsborgs sjukhus i Borås.
Södra Älvsborgs sjukhus i Borås.Foto: Johan Valkonen

Samtliga anställda på Säs har fått fyra veckors sammanhängande semesterledighet, trots det är arbetet med att fylla i de luckor som finns på schemat långt ifrån färdigt.

BT rapporterar om Vårdförbundets senaste sammanfattning, som visar att det just nu saknas sjuksköterskor på 460 arbetspass till och med augusti.

För att få ihop schemat har Västra Götalandsregionen erbjudit 10 000 kronor extra till de som vill flytta en semestervecka till hösten. Nu tar allt fler chansen.

– En högre grundbemanning året runt hade förebyggt det här. Vi måste ha semester varje år och vet att folk går på föräldraledighet, tar tjänstledigt och blir sjukskrivna så det måste finnas luft i systemet, säger Ulrika Olofsson på Vårdförbundet till BT. Hon riktar kritik mot att anställda ska behöva sälja ut sin ledighet.

Läs mer här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.