GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KRISEN: 460 arbetspass på Säs saknas – nu kallas pensionärer in

Till sommaren saknas 460 schemaluckor för sjuksköterskor på Säs i Borås, rapporterar BT. För att lösa krisen kallas nu bland annat pensionärer in.
Borås • Publicerad 20 juni 2022
Södra Älvsborgs sjukhus i Borås.
Södra Älvsborgs sjukhus i Borås.Foto: Andreas Carlsson

För att Säs ska lösa de tomma luckorna görs flera åtgärder.

– Varje enhet pusslar ju och man försöker få in vikarier och pensionärer, säger tillgänglighets- och produktionschef Joakim Höstner på Säs till P4 Sjuhärad.

Höstner meddelar att de som är sjuka just nu och behöver få vård kontinuerligt inte behöver vara oroliga över vårdkrisen.

– Ja det kommer man få. Man behöver inte vara orolig, säger han till P4 Sjuhärad.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.