GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Krafttag från polisen mot bedrägerier

     Låna ut din swish och du kan bli medbrottsling. Kriminella använder andra människor för att göra brottsvinster svårare att spåra. Nu satsar polisen hårt mot att komma åt de ökande bedrägerierna.
     Borås • Publicerad 24 november 2021
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Julia Karlsson

     Operation Strålkastaren kallas den nationella insatsen som ska rikta mer ljus på de växande antalet penningtvättsbrott och bedrägerier både på nationell nivå och i Borås.

     Polisen i Borås kraftsamlade och tog in ett större antal misstänkta i brottstyperna till förhör.

     – Syftet är att förhöra så många som möjligt, och komma närmre ett avslut i ärendena. Det är viktigt inte minst för offren att händelserna blir utredda hela vägen, säger Christian Valkama, chef vi bedrägerigruppen i Borås, till BT.

     Brotten beskrivs som ett sätt för kriminella att göra brottsvinster svårare att spåra. Det kan till exempel handla om att brottslingarna ber en annan person att ta emot en swishbetalning och skicka vidare pengarna och samtidigt behålla en liten summa. En så kallad målvakt. I själva verket hjälper man de kriminella att tvätta pengar.

     – Vi hoppas att fler människor kan få upp ögonen för det här, säger Christian Valkama.

     Black Week-erbjudande

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås? Just nu kan du köpa Digital Bas i fem veckor för endast fem kronor.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.