GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Konstnärer ska skapa konst av överbliven textil i Borås

     2021 firar fyra städer i Sverige sitt 400-årsjubileum – Borås, Luleå, Göteborg och Piteå.
     Det uppmärksammas genom att skapa konst.
     Borås • Publicerad 14 september 2021
     Textilkonstnären Vega Syversaetre Johannessen representerar Borås i konstutbytet.
     Textilkonstnären Vega Syversaetre Johannessen representerar Borås i konstutbytet.
     Foto: Pressbild

     Borås Tidning skriver att totalt fyra konstnärer, en från vardera stad, har valts ut att skapa konst utifrån ett givet tema som symboliserar varje stad. I Borås, som är sist ut på rutten, är temat textil.

     Från Borås är det textilkonstnären Vega Syversaetre Johannessen som står inför konstutmaningen. Hon ska i likhet med övriga deltagare skapa ett verk i en kub med måtten 2,5 meter. Materialet som konstnärerna har till sitt förfogande är överbliven textil från företag i trakten.

     De fyra kuberna kommer sedan att placeras centralt i Borås i slutet av oktober och förbipasserande kommer kunna följa arbetet på plats i drygt en månad.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.