GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KLART: Så lång tid tar det innan bygget av höghuset i Borås kan börja

Under onsdagskvällen stod det klubbat och klart. Höghuset Morfeus blir av och kommer att vara 24 våningar högt. Men det kan ta tid innan bygget av Borås nya höghus vid Knalletorget drar igång.
Borås • Publicerad 23 juni 2022
Willhelms projekt Morfeus blir till slut av.
Willhelms projekt Morfeus blir till slut av.Foto: Willhem

Morgan Hjalmarsson (L) är samhällsbyggnadsnämndens ordförande och har koll kring hur det ser ut angående bygglov.

– Nu har vi tagit ett beslut. Sen tar det tre veckor innan det får laga kraft. Därefter kan man gå vidare till en detaljplan. Men risken är att det överklagas, då kan det ta längre tid. När detaljplanen sedan är klar, behöver man ett bygglov, då är det klart efter det att börja bygga.

Han fortsätter:

Kanske tar ett halvår att ta fram det där bygglovet, säger han till P4 Sjuhärad.

Han menar att det inte finns någon risk att planerna kan stoppas.

– Även om man överklagar så tror jag att det kan gå igenom, menar han.

Läs mer om höghuset här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.