GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Klart: Borås på topp tio över fulaste städerna

     Borås • Publicerad 22 oktober 2018 • Uppdaterad 22 oktober 2018
     Arkivbild.
     Arkivbild.
     Foto: Fredrik Tano

     Nu har omröstningen om Sveriges fulaste stad avgjorts. Borås DLY har tidigare skrivit om Arkitektur upproret som röstat fram den fulaste svenska staden. Omröstningen började den 21 mars 2018 och avslutades den 21 oktober och Borås låg länge högt upp och slutade till slut på en åttonde plats. Fulast blev Borlänge.

     Omröstningen skedde via Facebook och totat kom det in 6 666 röster 1007 av dessa lades på Borlänge.

     ”Den en gång så mysiga stadskärnan i Borås var full med vackra landshövdingehus, i göteborgsk stil. Idag är nästan alla förintade och ersatta med monotona lådor. Den enda anledningen till att Borås inte ligger längre upp i denna lista bör vara att några enstaka vackra gamla hus faktiskt finns kvar. Rådhuset och ett fåtal räddade trähus kan dock inte motverka att helhetsintrycket ändå bara blir kaos…”, är en del av motiveringen från Akitektur upproret.

     Hela motiveringen kan man läsa här.

     Anna EngströmSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.