GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En av Borås största arbetsplatser stängd – efter dataintrång

Speed group har drabbats av ett IT-angrepp under onsdagen som slagit ut hela verksamheten. Till BT skriver företaget att den dagliga verksamheten för tillfället är pausad.
Borås • Publicerad torsdag 15:30 • Uppdaterad fredag 09:47
Speed GroupViared
Speed GroupViaredFoto: Jan Pettersson

Speed group drabbades under onsdagen av ett dataintrång. Det finns inga prognoser på när företaget kan start upp igen.

– När vi upptäckte att vi var drabbade kopplades ett erfaret team av tekniker in. De arbetar med att lösa situationen och säkerställa att alla system är säkra innan vi återstartar verksamheten. Vi har en tät dialog med våra kunder och medarbetare och de uppdateras löpande. I nuläget kan vi inte ange någon tidpunkt för när verksamheten kan vara helt i gång, säger Camilla Parneving, kommunikations- och marknadschef på Speed group, till BT.

Följ händelseförloppet här.

Det här är Speed group

Speed group är en av Borås största arbetsgivare. Verksamheten omfattar flera områden där de tre huvudbenen är logistik, bemanning och rekrytering. Kunderna återfinns bland annat inom industrin och modebranschen.

Speed grundades i Borås 2004 och har vuxit kraftigt sedan dess. 2021 gjorde verksamheten sitt bästa år någonsin – omsättningen landade på över en miljard kronor och vinsten blev 82 miljoner kronor.

Speed group har sin bas på Prognosgatan i Viared. Hösten 2021 invigdes där Nordens största takinstallerade solcellsanläggning.

2021 hade koncernen över 1000 anställda.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.