GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Josefina, 20, sökte hjälp men blev inte tagen på allvar

Josefina drabbades av utmattningsdepression men togs inte på allvar när hon sökte hjälp.
Borås • Publicerad 2 augusti 2022
Bilden är en genrebild och är inte kopplad till händelsen.
Bilden är en genrebild och är inte kopplad till händelsen.

I gymnasiet drabbades Josefina Pettersson, 20 år, av utmattningsdepression. Hon sökte då hjälp hos elevhälsan. För Borås Tidning berättar hon om det.

– När jag gick till en skolsköterska minns jag att hon la upp tre post it-lappar på bordet framför mig. På den ena stod det ”fin och stöttande familj”, på den andra ”många vänner” och på det tredje stod det ”söt tjej”. Hon pekade på dem och sa ”kolla här Josefina, du kan inte må dåligt, du ser ju hur du har det”.

Det var flera gånger hon sökte hjälp från olika håll utan att bli tagen på allvar. Hon tror själv att det beror på hennes ålder. Slutligen träffade hon en psykolog som tog henne på allvar. Hon blev då diagnosticerad med svår utmattningsdepression och ångestsyndrom.

Idag säger hon att hon mår bättre men upplever fortfarande att hon inte är helt frisk.

Sigrid RosenfeldtSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.