GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Imamer på besök i Borås – vill öka kunskapen kring islam

Just nu åker kampanjen ”Fråga en muslim” ut till olika städer i Sverige. Syftet är att sprida kunskap om islam, enligt imamen Agha Yahya Khan.
Borås • Publicerad 11 maj 2022
Agha Yahya Khan är vanligtvis imam i Göteborg. Genom kampanjen ”Fråga en muslim” är han i Borås och svarar på frågor kring islam.
Agha Yahya Khan är vanligtvis imam i Göteborg. Genom kampanjen ”Fråga en muslim” är han i Borås och svarar på frågor kring islam.Foto: Lars-Åke Green

Själva kampanjen organiseras av Islams Ahmadiyya församling.

Det finns flera olika funderingar som imamerna får, just nu handlar det mest om koranbränningarna som skett runtom i Sverige.

– Naturligtvis som en muslim, skadar det våra känslor, men vi ahmadiyya muslimer försöker att sprida den läran som koranen lärde oss och det är att om någon gör fel, ska vi inte göra samma sak, säger Agha Yahya Khan till BT.

Han fortsätter:

– Att gå ut och bränna bilar och orsaka skada, det går helt emot islam, menar Agha Yahya Khan.

En felaktighet, som imamerna ofta får höra av unga killar handlar om ”jihad”. Flera unga tror att ordet betyder ”heligt krig”.

– Jihad betyder kamp. Kamp mot sig själv, kamp mot onda gärningar, kamp mot satan, förklarar Agha Yhya Khan till BT.

Han menar att det finns en anledning till varför unga killar är intresserade av frågan.

– På grund av IS. De har fått en falsk bild via sociala medier, det är till och med några som har åkt till olika muslimska länder för att kriga och döda andra människor. Därför är vårt mål att nå ungdomar, säger han till BT.

Läs mer här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.